Search here and hit enter....

Tabung Darul Iman


Tabung Darul Iman adalah tabung yang diwujudkan untuk membantu meringan bebanan rakyat negeri Terengganu yang ditimpa musibah atau kurang bernasib baik dengan membiayai pelbagai bantuan yang bersesuaian.

Ia merupakan penggabungan daripada tiga tabung sedia ada iaitu Tabung Darul Iman, Tabung Bantuan Penyakit Kronik dan Dana Kebajikan Sosial Perubatan bertujuan bagi mengurus dan menyelaras bantuan dengan lebih sistematik dan efisien.

Terdapat bantuan kepada yang ditimpa musibah seperti ribut, taufan, kebakaran, puting beliung, serangan haiwan liar atau penyakit terhadap ternakan atau tanaman. Selain itu, kepada yang ditimpa penyakit kronik, bantuan pembedahan yang memerlukan 'implan' dan pembelian ubat-ubatan yang tiada dalam senarai Kementerian Kesihatan layak dipertimbangkan.

Borang permohonan boleh didapati dan dihantar ke Pejabat Sekretariat Tabung Darul Iman di Jalan Sultan Ismail, Kuala Terengganu (Berdekatan Bangunan CIMB). No. Tel: 09-623 3535 / 624 3535. Permohonan juga boleh dibuat secara online di : http://stdi.terengganu.gov.my/


Advertisement

BERIKAN KOMENTAR ()